Εκδηλώσεις

Το Μέγαρο Μουσικής γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του με σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν όλο το χρόνο.

Ο Μάρτιος ξεκινά με την Έκθεση «Η Μαρία Κάλλας και η Σκάλα του Μιλάνου» που ανοίγει στις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαΐου

Στις 19 Μαρτίου ο Γιάννης Βακαρέλης συμπράττει με τρεις νέους σολίστ, τον Κωνσταντίνο Βαλιανάτο, την Αρετή Ζούλα και τη Λουκία Λουλάκη σε ένα πρόγραμμα με έργα Σοστακόβιτς, Λιστ, Μπραμς και Μέντελσον.

Ακολουθούν, η περίφημη Accademia Nazionale di Santa Cecilia της Ρώμης υπό τη διεύθυνση του Αντόνιο Παππάνο σε έργα Βέρντι, Λιστ, Μάλερ, Ροσσίνι, Ραχμάνινοφ και Ρεσπίγκι. Σολίστ στο πιάνο ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ένας από τους γνήσιους διαδόχους των μεγάλων ρώσων πανιστών (21 & 22 Μαρτίου).

Στις 27 Μαρτίου, ο Λεωνίδας Καβάκος σε ένα πρόγραμμα μουσικής δωματίου με τον τσελίστα Γκωτιέ Καπυσόν και τον πιανίστα Νίκολας Άνγκελιχ  και στις 30 Μαρτίου, ο Δημήτρης Σγούρος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου με έργα Σούμαν και Λιστ.

Στις 2 Απριλίου δέκα υπότροφοι των Υποτροφιών Μαρία Κάλλας και Αλεξάνδρα Τριάντη, που ο καθένας του έχει διαγράψει τη δική του καλλιτεχνική διαδρομή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστρέφουν στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης για να ερμηνεύσουν άριες και σύνολα από όπερες που έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής την τελευταία εικοσαετία.

Στις 21 Ιουνίου, το Μέγαρο γιορτάζει τη Μέρα της Μουσικής, με ορχήστρες στον κήπο νωρίς, αλλά και με ένα μεγάλο πάρτι που θα γίνει αργά το ίδιο βράδυ, στη συνέχεια.
 

Loading the player ...
 • Σάββατο 19 Μαρτίου, 2011
  Ο Γιάννης Βακαρέλης συναντά Νέους Σολίστ
  περισσότερα
 • Δευτέρα 21 & Τρίτη 22 Μαρτίου, 2011
  Accademia Nazionale di Santa Cecilia της Ρώμης, Antonio Pappano
  περισσότερα
 • Κυριακή 27 Μαρτίου, 2011
  Μουσική Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
  περισσότερα
 • Τετάρτη 30 Μαρτίου, 2011
  Δημήτρης Σγούρος, ρεσιτάλ πιάνου
  περισσότερα
 • Σάββατο 2 Απριλίου, 2011
  Γκαλά Υποτρόφων «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη»
  περισσότερα
 • Τρίτη 21 Ιουνίου, 2011
  Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής - εκδήλωση στον Κήπο του Μεγάρου
  περισσότερα